Marimba concert 2019

Un Marimba dans un Cadre Francais

Op zondag 10 februari 2019 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in de Groenmarktkerk onder leiding van onze nieuwe dirigent Misha Sporck een afwisselend programma met voornamelijk Franse klassieke werken. Soliste was de Koreaanse Youji Shin die schitterde in het 2eMarimba concert van de Braziliaanse componist Ney Rosauro met als toegift een mooie solo, de prelude no 21 in Bes groot van Bach.

De twee fluitistes uit het orkest, Leonoor Wienese en Lotte van der Meulen excelleerden in de prachtige solo in het bloemenduet uit de opera “Lakmé” van Delibes.

Na de pauze was er ook een optreden van de blazersklas die in zes nummers toonden al heel wat in hun mars te hebben.

Februari Concert

Het concert is in zijn geheel terug te beluisteren op httpss://www.dropbox.com/sh/og2pj1es0oz07hr/AACAnespMtVxTh3dFHZhjaVwa?dl=0
(opname door Take van Popta)

Het programmaboekje is te zien met  deze koppeling:
Programma boekje   

Ieder jaar brengt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in februari een groot concert met telkens een nieuw thema. Dit keer was dat Franse muziek als omkadering van een Braziliaans marimba concert.

In een goed gevulde Groenmarktkerk genoten zo’n 200 bezoekers van dit bijzondere concert. In diverse plaatselijke kranten, zoals De Haarlemmer, Haarlems Weekblad en Haarlems Dagblad, hebben aankondigingen gestaan naar aanleiding van ons persbericht. De verschillende onderdelen werden voor en na de pauze geïntroduceerd door Kaya Woltjer. Het concertprogramma is mede samengesteld door onze dirigent Misha Sprock die het afgelopen jaar met veel enthousiasme het orkest heeft geleid, eerst als invaller en sinds september als vaste dirigent. Ondanks de niet geringe moeilijkheidsgraad van de uitgevoerde werken wist hij het orkest tijdig voor deze uitvoering klaar te stomen.

Sinds 2013 legt het orkest de nadruk op klassiek muziek voor blazers. Met meerdere optredens per jaar – dit jaar in elk geval nog op Koningsdag en een zomerconcert in de Haarlemmerhout – vervult het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een belangrijke rol in het Haarlemse en regionale muziekleven.

Meer informatie: Fulbert Nijpels, concertmanager en vicevoorzitter, 06 13 04 56 75 en www.hasbo.nl