Concerten

Eerdere concerten

Russische muziek in winkelcentrum Schalkwijk
Op 9 november gaven wij in het winkelcentrum Schalkwijk een voorproefje van ons concert in februari met Russische muziek. Er was veel belangstelling en het publiek genoot zichtbaar van het enthousiaste spel.

Blaasmuziek in de Hout
Op zondag 30 juni gaf het Haarlems Symfonisch Blaasorkest , een spetterend optreden in de muziekkoepel van de Haarlemmerhout.

Gastoptreden in Enschede
Op zaterdag 8 juni speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in Enschede. Ondanks het slechte weer werd er met veel passie gemusiceerd voor een talrijk publiek dat lekker droog bleef op de overdekte terrassen en de muziek wist te waarderen.

Concert WC Schalkwijk
Un Marimba dans un Cadre Francais

Op zondag 10 februari 2019 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in de Groenmarktkerk onder leiding van onze nieuwe dirigent Misha Sporck een afwisselend programma met voornamelijk Franse klassieke werken. Soliste was de Koreaanse Youji Shin die schitterde in het 2eMarimba concert van de Braziliaanse componist Ney Rosauro met als toegift een mooie solo, de prelude no 21 in Bes groot van Bach.

De twee fluitistes uit het orkest, Leonoor Wienese en Lotte van der Meulen excelleerden in de prachtige solo in het bloemenduet uit de opera “Lakmé” van Delibes.

Februari Concert

Na de pauze was er ook een optreden van de blazersklas die in zes nummers toonden al heel wat in hun mars te hebben.

Slavische Streken in de Groenmarktkerk
Op zondag 11 februari 2018 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Matthijs Broers een wervelend programma met Slavische en Hongaarse dansen, en prachtig bewerkte Roemeense volksmelodieën. Soliste was Heleen Knoop op viool. Zij schitterde in de ‘Romance’ van Dvorák en in de ‘Zigeunerweisen’ van De Sarasate.

Heleen Knoop en Matthijs Broers. Foto: André Kamp

In een goed gevulde Groenmarktkerk genoten ruim 200 bezoekers van dit bijzondere concert. In diverse plaatselijke kranten, zoals De Haarlemmer, Haarlems Weekblad en Haarlems Dagblad, hebben aankondigingen gestaan naar aanleiding van ons persbericht. De verschillende onderdelen werden voor en na de pauze geïntroduceerd door Pieter Jonker. Het concertprogramma is nog samengesteld door voormalig dirigent Thomas Lowe.

Sinds 2013 legt het orkest zich toe op klassiek geblazen muziek. Met meerdere optredens per jaar – in februari een groot concert met telkens een nieuw thema en dit jaar in elk geval nog optredens op Koningsdag en in de zomer in de Haarlemmerhout – vervult het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een belangrijke rol in het Haarlemse en regionale muziekleven.