Concerten12 februari 2023 om 14.00 uur
vieren wij ons 70-jarig jubileum met een concert in de Philharmonie Haarlem
i.s.m. het Haarlems Gemengd Koor

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan geeft het orkest samen met het Haarlems Gemengd Koor een spetterend concert op 12 februari 2023 in de Philharmonie in Haarlem.
Kom luisteren naar prachtige klanken en beleef een onvergetelijke middag!

Het orkest bestaat in 2023 70 jaar. We willen daarom groots uitpakken met ons jaarlijkse concert. We doen dit niet alleen, maar treden samen op met het Haarlems Gemengd Koor. 
Het concert staat onder leiding van onze vaste dirigent Misha Sporck.
Het programma bestaat uit bekende en minder bekende werken van onder meer Verdi, Puccini, Strauss, Gershwin en Elgar.
Ook zal de première klinken van een speciaal voor ons orkest gecomponeerd stuk van Misha Sporck, de Poème Lyrique.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest bestaat uit een enthousiaste groep hout- en koperblazers die wekelijks repeteren in Schalkwijk. Elk jaar geeft het orkest verschillende concerten met als hoogtepunt de uitvoering in februari. Vanwege het lustrumjaar is het concert dit jaar in de Philharmonie in Haarlem.

Het Haarlems Gemengd Koor bestaat uit zo’n 60 zangers en staat onder leiding van Ago Verdonschot. Regelmatig vinden uitvoeringen plaats, grotere concerten ca. 3 keer per 2 jaar en tussendoor kleinere optredens tijdens b.v. het Korenlint. We vinden het erg leuk dat we ons jubileumconcert samen met dit koor kunnen geven.

Het concert vindt plaats op 12 februari 2023 om 14.00 uur in de Philharmonie. De toegang bedraagt € 20. Iedereen is welkom en wij nodigen u van harte uit dit bijzondere concert bij wonen.
Via onderstaande QR code kunt u direct kaarten bestellen bij de Philharmonie.

Of klik hier om kaarten te bestellen!


Eerdere concerten

Groenmarktconcert 2021

Na ruim twee jaar kon het orkest op 26 juni jl. weer een concert geven in de Groenmarktkerk in Haarlem. Het thema van het concert was “Romantiek en Liefde”. Solist was Esther van der Ploeg op hobo d’amore en op hobo. Onze vast dirigent, Misha Sporck kon helaas niet aanwezig zijn vanwege een Corona infectie, maar gelukkig had hij gezorgd voor een uitstekende vervanger, Rolf Hoogenberg, die met vaste hand het concert tot een goed einde wist te brengen.


We speelden stukken die aansloten op het thema, als Romeo and Juliet van Tchaikovsky, delen uit de West Side Story van Leonard Bernstein en Chanson d’amour van Shanklin. De solist schitterde in het concert voor hobo d’amore van Bach en het concerto voor hobo van Vaughan-Williams. Bijzonder was dat het concert van Bach door onze eigen dirigent gearrangeerd was voor het orkest. 

Als grote verrassing was er een gastoptreden van de burgemeester van Heemstede die de oudste speler in het orkest, Ad Hop, benoemde tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn decennia lange grote verdiensten voor het orkest

Bijna 200 bezoekers genoten van het concert. Veel indruk maakte het sublieme spel van de solist, Esther van der Ploeg. Ook het orkest werd gul beloond met enthousiast applaus dat dirigent en spelers verleidde tot een toegift.

Corona volente brengt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in februari een groot concert met telkens  een ander thema en een bijzondere solist. We voeren klassieke stukken uit in een programma dat enkele orkestleden en de dirigent samenstellen. Ondanks de niet geringe moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werken weet Misha Sporck met veel enthousiasme het orkest tijdig klaar te stomen voor het concert.

Volgend jaar, in 2023, viert het orkest haar jubileum met een bijzonder concert op 12 februari in de Philharmonie in Haarlem met gastoptredens van een koor en een ander orkest.

Sinds 2013 legt het orkest de nadruk op klassieke muziek voor blazers. Met meerdere optredens per jaar – in aanvulling op het vaste concert in februari ook op Koningsdag en een zomerconcert in de Haarlemmerhout – vervult het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een belangrijke rol in het Haarlemse en regionale muziekleven.

Russische muziek 2020

Russische muziek in winkelcentrum Schalkwijk
Op 9 november gaven wij in het winkelcentrum Schalkwijk een voorproefje van ons concert in februari met Russische muziek. Er was veel belangstelling en het publiek genoot zichtbaar van het enthousiaste spel.

Blaasmuziek in de Hout
Op zondag 30 juni gaf het Haarlems Symfonisch Blaasorkest , een spetterend optreden in de muziekkoepel van de Haarlemmerhout.

Gastoptreden in Enschede
Op zaterdag 8 juni speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in Enschede. Ondanks het slechte weer werd er met veel passie gemusiceerd voor een talrijk publiek dat lekker droog bleef op de overdekte terrassen en de muziek wist te waarderen.

Concert WC Schalkwijk

Un Marimba dans un Cadre Francais 2019

Op zondag 10 februari 2019 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest in de Groenmarktkerk onder leiding van onze nieuwe dirigent Misha Sporck een afwisselend programma met voornamelijk Franse klassieke werken. Soliste was de Koreaanse Youji Shin die schitterde in het 2eMarimba concert van de Braziliaanse componist Ney Rosauro met als toegift een mooie solo, de prelude no 21 in Bes groot van Bach.

De twee fluitistes uit het orkest, Leonoor Wienese en Lotte van der Meulen excelleerden in de prachtige solo in het bloemenduet uit de opera “Lakmé” van Delibes.

Februari Concert

Na de pauze was er ook een optreden van de blazersklas die in zes nummers toonden al heel wat in hun mars te hebben.

Slavische Streken in de Groenmarktkerk 2018

Op zondag 11 februari 2018 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Matthijs Broers een wervelend programma met Slavische en Hongaarse dansen, en prachtig bewerkte Roemeense volksmelodieën. Soliste was Heleen Knoop op viool. Zij schitterde in de ‘Romance’ van Dvorák en in de ‘Zigeunerweisen’ van De Sarasate.

Heleen Knoop en Matthijs Broers. Foto: André Kamp

In een goed gevulde Groenmarktkerk genoten ruim 200 bezoekers van dit bijzondere concert. In diverse plaatselijke kranten, zoals De Haarlemmer, Haarlems Weekblad en Haarlems Dagblad, hebben aankondigingen gestaan naar aanleiding van ons persbericht. De verschillende onderdelen werden voor en na de pauze geïntroduceerd door Pieter Jonker. Het concertprogramma is nog samengesteld door voormalig dirigent Thomas Lowe.

Sinds 2013 legt het orkest zich toe op klassiek geblazen muziek. Met meerdere optredens per jaar – in februari een groot concert met telkens een nieuw thema en dit jaar in elk geval nog optredens op Koningsdag en in de zomer in de Haarlemmerhout – vervult het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een belangrijke rol in het Haarlemse en regionale muziekleven.